Geschreven door Liesbeth Bernolet

‘Vooral hoogopgeleiden moeten Nederlands kennen’

 
 

Zijn kennis van het Nederlands heeft Hassan Al Hilou geholpen om te staan waar hij staat. Dik twee jaar geleden, toen hij amper 16 jaar was, werd Al Hilou uitgeroepen tot Jonge Ondernemer van het Jaar. “Door mijn rijke woordenschat werd ik au serieux genomen als ondernemer,” zegt hij.

Diversiteitsbeleid

Vandaag is Hassan Al Hilou student aan de Erasmushogeschool in Brussel en leidt hij Age Diversity, een bedrijf dat werkgevers aanmoedigt en helpt om een diversiteitsbeleid te voeren. “Grootsteden veranderen vliegensvlug,” vertelt hij, “maar de werkgevers op de arbeidsmarkt zien niet altijd de opportuniteiten van dat nieuwe publiek. Wij helpen hen diversiteit te leren begrijpen en er mee om te gaan.”

Voor Hassan Al Hilou is het duidelijk dat Nederlands kunnen tot meer kansen leidt. Al kan de organisatie beter: “Nederlands leren gebeurt vaak van jongsaf aan in het onderwijs. Maar heel wat Brusselse jongeren groeien op in een Franstalige omgeving en horen dat Nederlands alleen op school. Het Nederlandstalige activiteitenaanbod zou daarom moeten worden uitgebreid.”

Misverstand

Grootste misverstand bij het leren van Nederlands is dat vooral laaggeschoolden de taal moeten leren om makkelijker hun weg te vinden naar de arbeidsmarkt, vindt Al Hilou: “Hoogopgeleiden die bij grote Belgische bedrijven willen werken, moeten echt Nederlands kennen. Veel contracten en contacten zijn in het Nederlands,” vertelde hij eerder deze week aan BRUZZ. “Zelf merk ik dat ik met de werkgevers in die grote bedrijven vooral Nederlands én Engels spreek.”

Hassan Al Hilou is één van de sprekers op de eerste Focusavond van Model NL. Alle info vind je hier.

 
 
Evénements Model NL