Je tuin is een beetje je visitekaartje. Afhankelijk van hoe je tuin eruitziet, maken mensen veronderstellingen over hoe jij als persoon bent. Natuurlijk hoef je je tuin niet anders in te richten om anderen een plezier te doen. Maar je zult merken dat je zelf ook meer plezier aan je tuin kunt beleven wanneer het een aangename omgeving is waarin je je comfortabel voelt. Hier lees je welke zaken een meerwaarde kunnen zijn voor je tuin, en dus ook voor jezelf.

Slim beplanten

Een tuin is mooi, maar vraagt ook veel werk. Wanneer je groene vingers hebt en kunt ontspannen door in je tuin bezig te zijn, is het zeker de moeite om na te gaan of je je tuin kunt verfraaien met bloembedden, sierstruiken en verschillende compartimenten. Heb je niet veel tijd om te tuinieren of vind je er simpelweg niet veel aan? Beperk je dan tot de basis. Gras en eventueel een haag zijn dan al meer dan voldoende. Eventueel kun je bloemen zaaien of planten om de boel nog verder op te fleuren.

Aangenaam vertoeven

Je kunt pas echt van je tuin genieten wanneer je er plaats in kunt nemen. Of je er nu voor kiest om een terras aan te leggen of om je tuinmeubelen gewoon op je gras te zetten, maakt niet zoveel uit. Zolang jij je er goed bij voelt, is het helemaal prima. Het zou natuurlijk wel zonde zijn als je alleen buiten kunt zitten wanneer het stralend weer is. Door een stretchtent in je tuin te plaatsen, kun je veel langer en veel meer van je tuin genieten. Je kunt deze stretchtent op maat laten maken, zodat ze zeker in je tuin past. Een stretchtent in je tuin zorgt ervoor dat je beschut zit in de regen en schaduw hebt wanneer het warm is. Verder blijf je een open zicht op je tuin bewaren; ideaal dus! Bovendien komt zo’n overkapping extra goed van pas wanneer je een tuinfeest geeft. Het toffe design zorgt meteen voor een geweldige uitstraling van je tuin.

Zorg voor kleur

Kleur brengt altijd gezelligheid, ook in je tuin. Als je planten wil, kun je voor veelkleurige exemplaren gaan. Maar je kunt natuurlijk ook op andere manieren kleur in je tuin brengen. Denk hierbij maar aan kleurige parasols, toffe sfeerverlichting of laat je stretchtent op maat in een felle kleur maken. Het servies dat je buiten gebruikt mag gerust bont gekleurd zijn, net als je tafellinnen.

Water als extra sfeerelement

Als je je tuin echt tot in de puntjes wil afwerken, is het een goed idee om water toe te voegen aan het ontwerp van je tuin. Denk hierbij maar aan een fontein, een zwembad, een vijver of een zwemvijver.