Heb je hoge of Breede ramen? Tegenwoordig is dat helemaal geen probleem je ziet heel vaak op internet een advertentie voorbijkomen van gordijnen op maat en rolgordijnen op maat enzovoort. Rolgordijnen tot 4 meter breed en hoog bestellen, helaas kan het doek niet uit één stof bestaan als zowel de breedte als hoogte meer dan 1800 mm is maar geen paniek je hoeft niet bang te zijn dat rolgordijnen gaat doorzakken. Omdat je een XL systeem krijgt.  Bij een breedte van 2800 mm of meer een hoogte van 3000 mm of meer krijg je een XL systeem. Bij het bestellen van XL systeem wordt standaard een dikkere buis meegeleverd echter licht dit eraan bij welke bedrijf je besteld,

Er zijn wel echter verschil namelijk 100% maat werk en ingekort of erbij geknoopt  er wordt dus afgesneden met machines of met elkaar genaaid wat lijnen veroorzaakt.

Bij 100% maat werk wordt dus niet afgesneden maar professioneel en mooie afwerking waardoor dit zorgt voor mooie uitstraling.

Als je een krachtigere versie nodig hebt voor grotere ondersteuning en dikkere buizen, kies dan voor XL-rolgordijnen. Als je absoluut een Somfy motor nodig hebt, kun je ook kiezen voor het XL-systeem. Dit kan alleen bij de XL rolgordijnen zodat de motor genoeg ruimte heeft. Als je alle bestelde rolgordijnen in dezelfde uitvoering wilt hebben, kun je ook voor het XL-systeem kiezen. Sommige vensters worden bijvoorbeeld standaard geleverd met een XL-versie.

Voordelen:

  • Somfy elektrische bediening mogelijk
  • Stevige buis
  • Grotere steunen

Nadelen

Het doek kan niet uit één stof bestaan als zowel de breedte als hoogte meer dan 1800 mm is.

Bekijk hier het gehele assortiment met rolgordijnen op maat.