Geschreven door Liesbeth Bernolet

Fotoverslag Focus #1: Meer kansen door Nederlands?

 
 

“Een Brusselaar die meer Nederlands kent, heeft meer kansen. Is dat zo?” Met deze insteek lanceerden we de eerste focusavond van Model NL. Sprekers Bien Bettens (Groep Intro), Helena Van Driessche (Meertalig Atheneum Woluwe), Hassan Al Hilou (Age Diversity) en Wim Embrechts (Art2Work) gingen met elkaar in debat over de mogelijke kansen die Nederlands biedt in Brussel en hoe opleidingen en onderwijs daar een rol in spelen.

Mona en Dalilla van het Centrum Leren en Welzijn van de Stad Brussel kwamen getuigen over hun werkervaring met jongeren die deeltijds Nederlandstalig secundair onderwijs volgen en deeltijds al in het werkveld staan. ‘Niet altijd makkelijk om onze leerlingen in die bedrijven te laten begeleiden,’ klonk het.

De Zilveren zaal van de Beursschouwburg was tot in de nok gevuld. Heel wat betrokken Brusselaars kwamen luisteren en gaven hun kritische feedback op wat de sprekers vertelden.

 

De avond werd ook gevolgd door Mara van Visuality. Zij maakte een graphic recording van het gesprek. Haar verslag nemen we ook mee naar de summit van 18 januari. Hier alvast een voorsmaakje:

De tweede focusavond van Model NL vindt op woensdag 28 november opnieuw plaats in de Beursschouwburg. Dan hebben we het over het Nederlandstalig netwerk. Hier vind je alle info en kan je je inschrijven.

 
 
Evenementen Model NL