De lente is in volle gang. De klanten staan in de rij om hun tuin weer lenteklaar te maken. Voor jou als hovenier betekent dit dat er tal van werkzaamheden op hoogte uitgevoerd moeten worden. Denk hierbij aan het snoeien van bomen, het reinigen van dakgoten en het onderhouden van gevels. Een hoogwerker, of in sommige gevallen een schaarhoogwerker, kan hierbij een uitstekende oplossing zijn. Aangezien je als hovenier vaak geen grote opslag hebt, is het vaak het makkelijkste om een hoogwerker te kuren. In deze blogpost bespreken we hoe je als hovenier een hoogwerker kunt huren voor jouw lente werkzaamheden. Laten we beginnen!

Stap 1: Bepaal het type hoogwerker

Het eerste wat je moet doen, is bepalen welk type hoogwerker het beste aansluit bij jouw behoeften. Een schaarhoogwerker is geschikt voor werkzaamheden op een vaste, vlakke ondergrond en biedt een stabiel werkplatform. Je kunt een schaarhoogwerker huren voor werkzaamheden in woonwijken, zoals het bijhouden van het gemeentegroen. Een normale hoogwerker, zoals een telescoophoogwerker of een knikarmhoogwerker, is flexibeler en kan beter omgaan met oneffen terrein en variabele werkhoogtes. Deze hoogwerkers kun je huren voor bosrijke gebieden waar het terrein iets uitdagender is.

Stap 2: Kies een verhuurbedrijf

Je vindt een hoogwerker te huur bij verschillende partijen in heel Nederland. Zoek een verhuurbedrijf in jouw omgeving dat hoogwerkers verhuurt. Doe wat onderzoek naar de reputatie en ervaring van het bedrijf om ervoor te zorgen dat je met een betrouwbare partner in zee gaat. Lees beoordelingen en vraag eventueel om referenties.

Stap 3: Informeer naar beschikbaarheid en prijzen

Neem contact op met het verhuurbedrijf om te informeren naar de beschikbaarheid en prijzen van de gewenste hoogwerker. Houd rekening met de duur van de huurperiode en eventuele extra kosten, zoals transportkosten, verzekering en brandstofkosten. Vergelijk de prijzen van verschillende verhuurbedrijven om de beste deal te vinden.

Stap 4: Veiligheid en certificering

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de hoogwerker veilig en goed onderhouden is. Vraag het verhuurbedrijf naar hun onderhoudsbeleid en eventuele certificeringen, zoals een keurmerk of een onderhoudscertificaat. Zorg er ook voor dat je als hovenier over de juiste certificaten beschikt om de hoogwerker te mogen bedienen. In sommige gevallen kan het verhuurbedrijf je ook helpen met het volgen van een training of het behalen van een certificaat.

Stap 5: Huurovereenkomst en verzekering

Lees de huurovereenkomst zorgvuldig door en zorg ervoor dat je begrijpt wat jouw verantwoordelijkheden zijn als huurder. Controleer of de verzekering die het verhuurbedrijf aanbiedt voldoende dekking biedt voor eventuele schade of ongevallen. Overweeg eventueel om een aanvullende verzekering af te sluiten als je denkt dat de aangeboden dekking onvoldoende is.