Een tuin opknappen kan een ontmoedigende taak zijn. Je weet niet waar je moet beginnen en stelt het dus als maar uit. Maar, met zorgvuldige planning hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Dit artikel geeft je 3 tips om je op weg te helpen.

Plan je tuin make-over

Bij het plannen van je tuin make-over is het belangrijk om na te denken over de look die je wil bereiken. Wil je een rustieke, cottage-stijl tuin? Of misschien een strakke, moderne tuin? Zodra je weet voor welke stijl je gaat, kun je beginnen met het plannen van de details. Schrijf alle benodigdheden uit en bepaal dan hoe je dit gaat realiseren. Is hier een speciaal team voor nodig? Of kan ik dit zelf? Maak hier een goede planning van en zorg dat alles tot in detail klopt.

Kies de juiste omheining van je tuin

Elke tuin heeft een omheining nodig. Of je dat nu met planten doet of met een schutting, het is belangrijk dat je je bedenkt waar je voor gaat, omdat dit een grote invloed heeft op de look van je tuin. Ga je bijvoorbeeld voor een composiet schutting? Denk dan goed na of de rest van je tuinmeubels daar ook bij passen. Misschien voeg je er wel composiet vlonderplanken aan toe? Hoe dan ook, dit is een van de belangrijkste beslissingen in de basis van je tuin make-over.

Creëer een centraal punt in je tuin

Een gemakkelijke manier om een aandachtspunt in je tuin te creëren is het gebruik van een beeld of een grote pot met bloemen. Een goed geplaatst beeld of fontein kan een interessant visueel element aan je tuin toevoegen, terwijl een pot met felgekleurde bloemen een spetter van kleur kan toevoegen. Als je op zoek bent naar iets subtielers, gebruik dan een in het oog springend accessoire zoals een tuinbeeld of een urn. Je kunt ook landschapsarchitectuur gebruiken om een natuurlijke grens te creëren of hoogte aan je tuin toe te voegen.

 

Een tuin make-over is niet zomaar iets, je moet stap voor stap met aandacht beslissingen maken om uiteindelijk het gewenste resultaat te krijgen. Begin met een goede planning, kies de juiste omheining van je tuin en creëer een centraal punt in je tuin. Dit zal je enorm op weg helpen bij het realiseren van jouw droomtuin. Laat die make-over maar beginnen!