Help! Je hebt eindelijk genoeg geld bij elkaar gespaard voor de nieuwe tuin en dan breekt de lockdown aan. Je kunt niet meer naar de winkels om tuininspiratie op te doen en je benodigde spullen te kopen en ook het laten aanpakken van de tuin zelf, is ineens een obstakel. No worries! In dit artikel geef ik je een aantal handige tips waardoor jij gewoon je tuin aan kunt pakken tijdens de lockdown. 

Offline en online inspiratie opdoen tijdens de lockdown

De winkels zijn dicht en dat betekent dat je even moet roeien met de riemen die je hebt. Ga niet bij de pakken neer zitten, want er zijn nog genoeg opties om wel inspiratie op te doen voor je nieuwe tuin. Ga eens samen een rondje lopen in de buurt en bekijk de tuinen van de mensen die bij jou in de buurt wonen. Schrijf op een lijstje welke elementen uit andere tuinen jullie mooi vinden of maak er zelfs een foto van (wel zo netjes om dit eerst even te vragen). Thuis leg je alles bij elkaar et voila, genoeg inspiratie voor je nieuwe tuin. 

 

Maar ook online kun je genoeg inspiratie opdoen. Kijk maar eens in de vele tuingidsen die je op sites van hoveniersbedrijven vindt. Als je gevonden hebt wat je mooi vindt, kun je het gewoon online bestellen Je kunt zelfs online tuinplanten kopen en hoeft er dus eigenlijk helemaal niet de deur voor uit. 

Benader hoveniersbedrijven op tijd

Hoveniers, klusjesmannen en aannemers hebben het sinds de pandemie begonnen is drukker dan ooit. Mensen zijn meer thuis en hebben daardoor besloten om geld in het huis te stoppen in plaats van het aan andere dingen uit te geven. Het is dan ook erg belangrijk om hoveniersbedrijven op tijd te benaderen. Dit was altijd al zo, maar zeker in deze tijden. Benader meerdere hoveniersbedrijven en vergelijk de mogelijkheden.

Vraag mensen in je omgeving om hulp

Ben je zelf handig en ken je ook een paar handige Harry’s in je omgeving? Dan kunnen jullie de tuin misschien gewoon zelf aanpakken en hoef je helemaal niet te wachten op een hovenier. Zorg dat je alles goed hebt uitgewerkt en vraag de mensen in je omgeving om af en toe te komen helpen (uiteraard op veilige afstand en alleen als ze zich goed voelen). Grote kans dat er genoeg mensen zijn die je even willen helpen, zeker nu iedereen toch zoveel bij huis zit.